Bonkster's SQL Server 2005 Blog
SQL Server 2005 & Google Tips

Hoe configureer je een rapport dynamisch zodat je het rapport kunt weergeven in kwartalen, maanden en weken met behulp van een simpele parameter?

Maak een parameter aan: SelectiePeriode met de values: Week, Maand, Kwartaal. De labels/values kun je gelijk houden om de leesbaarheid te vergroten.

In de matrix in de groupcolumn:
=IIF(Parameters!SelectiePeriode.Value = "Kwartaal", Fields!Kwartaal445Code.Value, IIF(Parameters!SelectiePeriode.value = "Maand", Fields!maand.value, "Week " + Cstr(Fields!Weeknummer.value))))

Let op, als bijvoorbeeld kwartaal drie geen data bevat zal deze ook niet getoond worden. Dit los je op in je dataset door dummynamen te gebruiken.

Voorbeeld:

SELECT DISTINCT
Jaar,
Kwartaal,
Maand,
WeeknummervanJaar as Weeknummer,
NULL AS Waarde1
NULL AS Waarde2
ETC....
From dimdatum

UNION ALL

SELECT * FROM Table -> Hier komt je dataset

 

Vandaag kwam ik een handige tool tegen waarmee je eenvoudig je SQL Server 2005 database kunt voorzien van de nodige informatie. Zo is het mogelijk een beschrijving van je tabellen vast te leggen en kun je ieder veld binnen een tabel beschrijven, zo ook triggers en andere objecten binnen een tabel. De informatie die je beschrijft wordt in de SQL Server 2005 database bewaard als extented property en iedereen kan dit vervolgens bekijken; rechtermuis op een tabel, properties, extented properties.

De tool heet Data Dictionary Creator en is gratis te downloaden vanaf Codeplex.